kabelacV dalším rozhovoru si vzal na paškál Matěj Severa se svým rozhovorem Michala Kabeláče.

V Bystrci hraješ 8-9 let, jak hodnotíš své působení v Bystrci? A neuvažoval jsi někdy změnit klub?

Své působení zde hodnotím kladně. Sice to někdy nevypadalo až tak růžově, například na začátku mé první žákovské sezony, kdy se řešilo s kým do soutěže vůbec nastoupíme.. Podzim jsme nějak odkopali a v zimě tehdy přišla řada nových kluků, zvedlo se to. Od té doby jsme projeli kus republiky díky turnajům a nasbírali zkušenosti v konfrontaci s ligovými mužstvy.. Nakonec jsem během čtyř let v žácích zažil dva postupy – jeden vybojovali kluci ročníku 1993 z 1.A do kraje a druhý my (1995) z kraje do divize.. O změně klubu jsem nikdy nějak víc neuvažoval, jsem v Bystrci spokojen a není důvod měnit barvy.

Jak hodnotíš dnešní utkání? A co říkáš na červenou kartu, která byla udělena Ondřeji Sapíkovi?

S dnešním utkáním jsem nad míru spokojen, chyběla nám řada nemocných kluků a zápas s dosud prvním Krumlovem byl opravdu náročný. Všichni podali obětavý výkon, což byla cesta k úspěchu. Chtěl bych ale kluky z Krumlova pochválit, v základní sestavě měli jen jednoho hráče ročníku 1995, zbytek byli kluci 1996 a jeden dokonce 1997. Jsou hodně šikovní… K červené kartě Sapiho se snad ani radši vyjadřovat nebudu, prostě a jednoduše byla podle mě zbytečná. První žlutá zbytečně za kecy, druhá byla z přemíry snahy získat míč..

Jaký post Ti nejvíce vyhovuje? V posledních zápasech je střídáš jako ponožky, myslíš že je to dobře?

Nějak to neřeším, prostě nastoupím tam, kde mi řekne trenér. V obraně hraju na levém kraji, s Jendou Grycem si tam rozumíme, takže tam se mi hraje opravdu dobře. Na druhou stranu se mi hraje dobře i v útoku, kde dostávám super balóny od Dana Pospíšila a snažím se buď zakončit nebo najít ještě někoho v lepší pozici. Momentálně se ale víc cítím jako obránce..

Pravidelně nastupuješ za starší dorost, jak si spokojen tam? Výsledkově se jim moc nedaří.. A jak si rozumíš se spoluhráči?

Za možnost hrát se staršími jsem rád, zápasy se staršími kluky mi dávají hrozně moc. Výsledkově to zatím bohužel není ono, vlastně vždycky když jsem hrál já to dopadlo remízou. Se spoluhráči není problém, kluky ročníku 1994 znám z minulé sezony a „dorazovky“ 1993 za ten rok a něco v dorostu taky už znám díky některým společným tréninkům..

S kým si v mužstvu nejvíce rozumíš?

Nijak to nedělím, v mladších máme super partu a rozumím si se všemi. Nejvíce ale asi s Jendou Grycem, který je i mým spolužákem.

Jaký typ fotbalisty jsi? Přidáváš si po tréninku?

Celkem nerad se hodnotím, to je spíš otázka na trenéra. Během tréninku se ale snažím makat na 110%, to samé při zápasech. Hodně jsem si přidával každé pátky po tréninku na Dostě, to mě pak hnal až pan správce, který už chtěl jít domů (směje se). Teď už je ale brzy tma, tak si chvíli s někým kopu, případně udělám nějaké sklapovačky a kliky a jdu domů.

Dnes jsi dal první gól do sítě hostů, jak moc byl tento gól důležitý vzhledem k průběhu utkání?

Ten gól byl tak trošku haluz, asi nejvíc haluzovej gól v mém životě (směje se). Ale jsem hrozně rád, že padl. Chtěl jsem z přímého kopu centrovat na vzdálenější tyč, nějak se mi ale podařilo kopnout krtka a byla z toho šmudla na bližší tyč.. Původně jsem ani nevěřil, že míč zapadl až do brány.. Bylo důležité, že jsme první branku vstřelili my, byl zasloužený vzhledem k naší hře.

Prozraď na své spoluhráče.. Kdo je největší šprýmař, manekýn, bordelář, nebo třeba loudal?

Vyloženého šprýmaře nemáme, když je příležitost, každý si vystřelí z každého. Manekýnem je bezkonkurenčně Ondra Sapík, na toho u nás nikdo nemá (směje se). Bordelářem je Mates Severa, ten je v tomhle taky bezkonkurenční bych řekl (směje se). A za loudu bych označil asi sebe, sice Ondra Hála to práskl na sebe a Seviho, ale myslím, že jim zdatně konkuruji a většinou je i předčím (směje se).

Kam chodíš na školu a jak se ti tam daří?

Spolu s Tomášem Fretzerem a Jendou Grycem studuji druhý ročník střední průmyslové školy na Sokolské.. Studium je náročné, ale celkem to zvládám..

Minidotazník

Jméno: Michal Kabeláč

Post: obránce/útočník

Datum narození: 26.5.1995

Oblíbený klub: Chelsea FC

Oblíbený hráč: John Terry, Arjen Robben

Oblíbená barva: Modrá

Oblíbené jídlo: Tortilly

Oblíbený nápoj: Kofola

Oblíbená značka sportovního náčiní: Adidas

zpracoval Matěj Severa