severaV prvním rozhovoru této sezony jsme si vzali na paškál brankáře Matěje Severu. Jeho dojmy ze svého působení v dorostu nebo „Seviho“ pozvánku na naše zápasy si můžete přečíst v celém článku.

Toto je Tvá první sezona v dorostu, jak ji zatím hodnotíš?

Hodnotím jí kladně.Myslím si, že jsme dobrá parta a doufám, že to dotáhneme na ty nejvyšší příčky.

Po devíti zápasech má naše mužstvo společně se třetí Svratkou nejlepší obranu – obě mužstva obdržela 13 branek. Musíš své mužstvo nějakým způsobem v obranné práci řídit nebo si obrana vedená Honzou Grycem vystačí sama?

Tak občas je potřeba, ale opravdu jen málo.Myslím si, že lepší obranu si už ani nemůžu přát.

Přesto ale mužstvo obdrželo v zápasech v Ivančicích a Kohoutovicích dohromady 8 branek. V obou zápasech nemohl nastoupit již zmíněný Honza Gryc, v jednom případě musel nastoupit za mateřský Čebín, v tom druhém případě jej do hry nepustilo zranění. Cítíš v tomto stoperovi tedy základní kámen obrany nebo tyto dvě prohry zapříčinily špatné výkony celého mužstva?

Tak Honza nám v obraně hodně chyběl, je to zametač :D .Ale bylo to i naší hrou, když jsme si v obou případech ani nenahráli a v útoku jsme prakticky nic nepředvedli. Ale utkáni v Ivančicích beru na svoje triko, kde jsem nepředvedl opravdu nic.

V Bystrci jsi druhým rokem na hostování z Kohoutovic, kde Tě nijak přátelsky nepřijali. Čím myslíš, že to je?

No bude to tím, že jsem šel do Bystrce, největší rival.. A ani nevím, kde vzniklo pořádně to nepřátelství, myslím si, že někde ve starších žácích pod trenérem Hálou, se kterým jsem se neměl v lásce a stále se to táhne..

V sobotu Tě čeká premiéra v základní sestavě staršího dorostu, zastoupíš Viktora Zacha, který v zápase s Mutěnicemi dostal červenou kartu.. Jak se před zápasem v Tasovicích cítíš?

Cítím se dobře.Ale abych se přiznal, tak jsem nikdy nebyl víc nervózní, přece jenom zastupovat Viktora je těžká věc, ukazuje obrovské kvality, takže mě nečeká nic lehkého, ale snad to dopadne dobře.

V minulé sezoně sis zachytal žákovskou divizi. Jak bys zhodnotil své vystoupení v této soutěži?

Myslím si, že toto byla moje nejlepší sezona. Ke konci už ale chyběly síly a bylo to těžší zápas od zápasu..Ale určitě jsem nezanechal špatnej dojem.

Teď z jiného soudku, čeho by jsi chtěl dosáhnout v osobním i fotbalovém životě?

Tak nějaká ta koruna navíc by se hodila, což znamená, že bych si chtěl přivydělávat fotbalem.A v tom osobním se nechme překvapit.

Kdyby jsi měl nějak nalákat čtenáře těchto stránek, který nenavštěvuje naše zápasy, čím by jsi ho nalákal?

Milí čtenáři, nechoďte na utrápenou Zbrojovku, která se příští rok sejde s Bystrcí v MSFL snad, a přijďte se na nás podívat. Hrajeme nejlepší fotbal v Brně a když se podíváte na naše skóre, tak uvidíte i hodně gólů. A také emočního trenéra Buriana v akci :D

Děkujeme za rozhovor!

Minidotazník

Jméno: Matěj Severa

Post: brankář

Datum narození: 29.1.1996

Oblíbený klub: Real Madrid, Liverpool

Oblíbený hráč: Iker Casillas, Cristiano Ronaldo

Oblíbená barva: zelená

Oblíbené jídlo: pizza

Oblíbený nápoj: pivo :D

Oblíbená značka sportovního náčiní: Nike, Umbro