halaV pořadí třetí rozhovor je věnován dalšímu kohoutovickému zástupci v dresu Dosty, po „Sevim“ jsme vyzpovídali také Ondřeje Hálu – střelce hattricku na půdě Tasovic.

Proti Tasovicím se ti podařilo dát hattrick, a to za pouhých 40 minut. Popiš všechny tři trefy čtenářům..

První gól jsem vstřelil po krásné přihrávce od Honzy Getlingera do vápna a zakončit už nebylo těžké. Druhý byl hodně šťastný, chtěl jsem přehodit brankáře, ale netrefil jsem balon ideálně a byl jsem rád, že se dokutálel za čáru. Při třetím jsem přebral ve vápně míč, myslím že od Tomáše Pivoňky, obehrál jsem jednoho obránce a levačkou vystřelil k tyčce. Hodně mi pomohlo že jsem do zápasu nastoupil v základní sestavě.

Do Bystrce jsi přišel stejně jako Matěj Severa z Kohoutovic, kde tvůj otec dokonce trénuje. V Dostě už jsi podruhé, Tvé první působení zde bylo v sezoně 2009/2010, tehdy se týmu hodně dařilo a určitě nebyl důvod k nespokojenosti. Proč jsi tehdy nezůstal i na další sezónu a jak došlo k Tvému nynějšímu hostování v Bystrci?

Když skončila sezona 09/10, tak jsem se automaticky stal zpátky hráčem Kohoutovic a začal s nimi přípravu, myslel jsem si že si tam zahraju víc než bych hrál v Bystrci-opak byl ale pravdou. K nynějšímu hostování: v Kohoutovicích jsem nehrával, tak jsem se domluvil s trenérem Burianem na hostování abych hrával víc. V té chvíli jsem netušil, že se Kohoutovicím podaří postoupit ze 4.místa, ale potom už jsem rozhodnutí měnit nechtěl a s letošní sezonou jsem zatím spokojený.

V rozhovoru s Tvým velkým kamarádem Matějem Severou jsme se zmínili, že ho na půdě vašeho mateřského klubu moc vlídně nepřijali. Tebe ale přijali bez problému, je to právě působením Tvého otce v klubu nebo si myslíš, že to na to nemá vůbec vliv?

Myslím, že to na to vliv nemá. Možná je to tím, že jsem hrával s celým dorostem Kohoutovic a Sevi jenom s ročníkem 95 a 96. Ale určitě ty pokřiky na Seviho byly myšleny hodně ze srandy.

Za Kohoutovice hraje také Tvůj mladší bratr, věkem ještě starší žák. V souboji, ve kterém jsme překvapivě podlehli domácím 4:1, jste se na hřišti ale potkali. Jaké to bylo hrát proti bratrovi?

Já to spíš vnímal tak, že hraju proti týmu, kde jsem odehrál spoustu zápasů. Já stejně hrál na druhé straně jako Marek, takže jsme se viděli jenom na úvodním nástupu na hřiště.

V sobotu nás čeká důležitý duel s Moravským Krumlovem o první místo. Co od tohoto utkání očekáváš?

Myslím, že Krumlov nebude mít šanci a vyhrajeme větším rozdílem (směje se).

Prozraď na své spoluhráče.. Kdo je největší šprýmař, manekýn, bordelář, nebo třeba loudil?

Šprýmař: Tak to nevím, všichni si ze sebe děláme srandu, např. když se někomu něco nepovede (směje se). Manekýn: určitě Ondra Sapík, i když ten hraje se staršíma. Bordelář: Sevi (směje se). Loudil: Sevi a já odcházíme skoro vždycky poslední, nevím čím to je, ale chodíme tak už od přípravky.

Studuješ na gymnáziu na Vejrostově ulici v Bystrci, jak válčíš na tomto poli?

Dalo by se říct, že tou školou jenom tak proplouvám bez většího učení.

Čeho by jsi chtěl dosáhnout ve fotbalovém a osobním životě?

V osobním bych chtěl být za vodou a nemuset nic řešit (směje se). A ve fotbalovém hrát co nejvyšší soutěž, jaká to bude – to se uvidí.

Jaký typ fotbalisty jsi? Přidáváš si po tréninku?

Na hřišti se snažím pro tým udělat to nejlepší co umím. Po tréninku si nepřidávám, ale někdy se se Sevim dívame po tréninku na rugbyový trénink (směje se)

Kdyby jsi měl nějak nalákat čtenáře těchto stránek, který nenavštěvuje naše zápasy, čím by jsi ho nalákal?

Ať se dojdou podívat jak válcujeme soupeře. Doma jsme jestě neztratili ani bod, myslím. A navíc v hospodě mají dobrý uzený klobásy (směje se)

Minidotazník

Jméno: Ondřej Hála

Post: založník/útočník

Datum narození: 28.10.1995

Oblíbený klub: FC Barcelona, FC Liverpool

Oblíbený hráč: Javier Mascherano

Oblíbená barva: Modrá, bíla, červená

Oblíbené jídlo: Špagety s masovou omáčkou a sýrem

Oblíbený nápoj: voda

Oblíbená značka sportovního náčiní: Adidas