Tomáš Sodomka v dresu Bystrce (zima 2008/2009) V dalším rozhovoru se podíváme na zoubek exbystrckému útočníkovi, který nyní hájí barvy uvadající Zbrojovky. Tomáš Sodomka se k rozhovoru sám přihlásil, prý tím chce ukázat, že Dosta v jeho srdci má stále místo.

(rozhovor byl poskytnut v sobotu 15.10. – pozn. red.)

Teď působíš ve Zbrojovce, kam jsi přišel z Bystrce. Ještě předtím jsi ale hrál v Líšni. Čím Tě Bystrc tehdy zaujala, že jsi do ní přestoupil? Hrála předtím o soutěž níž…

Tak v Líšni jsem začínal od svých 6 let, ve zhruba 12 letech mě chteli do Zbrojovky, v té době jí trénoval Kocí, odmítl jsem, protože jsem slyšel na Zbrojovku pomluvy, že se to tu podplácí, špatný kolektiv a tak.. Tak jsem řekl že ne, potom až vyhodili Kocího, tak šel do Bystrce, sledoval mě, volal si se mnou a tak.. Jednoho dne mi Marv (Tomášovo označení otce – pozn.red.) řekl, že mám sednout do auta, že jedeme do hospody. Ptám se proč, říkal uvidíš, sešli jsme se s trenérem Kocím, Vojtou Kocmanem a jeho mamkou, ukazoval mi treninkový plán, jací tam jsou kluci a všechno to, co zaujalo… Na to jsem nemohl říci ne.. O soutěž mi nešlo, chtěl jsem změnit působiště..

Jak to teď šlape zbrojováckým mladším dorostencům?

Tak pod vedením trenéra Šustra jsme skončili druzí za Baníkem o 1 bodík…V této sezoně jsme zatím devátí, moc se nám nedaří, ale za dnešní výkon, kdy jsme porazili Sigmu Olomouc, musím celý tým pochválit.

Co říkáš na současnou situaci ve Zbrojovce?

Tak určitě za to nemůžu být na svůj klub hrdý. Ale snad se blýská na lepší časy.. Mládež máme stále jednu z nejlepších v republice.

Studuješ druhý ročník střední průmyslové školy na Sokolské, jak se ti daří dát dohromady studium s fotbalem?

Tak určitě se mi nedaří jak bych chtěl.. Chci jen projít do 4tého ročníku a poté zvládnout maturitu.. Moc času na učení nemám, přijedu domů v 7 někdy v 8 hodin.. a na učení už nemám sílu ani náladu…

O Tobě se ví, že pořád sleduješ výkony svých bývalých spoluhráčů v Bystrci. Se kterými z nich jsi se vlastně potkal ještě v dresu Dosty?

foto: hracskekarty.cz

Tak potkal jsem se s výbornou partou, to jsme ukazovali na hřišti i mimo něj.. Hrál jsem s Paťou Velebou, Michalem Kabeláčem, Danem Pospíšilem, Vojtou Kocmanem, Ondrou Sapíkem, Honzou Gerlingerem, Martinem Tomkem, a dalšími, kteří už jsou ve starších…

V sobotu čeká bystrcký mladší dorost důležitý souboj na domácím hřišti o první příčku tabulky s Moravským Krumlovem. Navštívíš také tento zápas nebo Ti to nedovolí vytížení ve Zbrojovce?

Určitě bych rád přišel, ale 10:15 hrajeme v Hlučíně a jedeme si pro tři body.. Ale budu na kluky myslet a budu s někým v kontaktu abych věděl, jak hráli..

Čeho by jsi chtěl dosáhnout v osobním i fotbalovém životě?

Tak v osobním určitě si udělat maturitu a najít si nějakou pořádnou štávu (směje se). A v tom fotbalovém bych si chtěl určitě zahrát Gamrinus ligu, ale ty největší ambice jsou Real Madrid..

A právě Realu Madrid patří Tvé fanouškovské srdce.. Čím Tě zaujal zrovna tým z hlavního města Španělska?

Tak určitě tím, že tam hraje spoustu největších fotbalových hvězd, ale i tím, že mají nejúspěšnějsí fotbalovou historii. Prostě chci tam (směje se).

Jaký typ fotbalisty jsi? Přidáváš si po tréninku?

Každý zapas jsem jiný, dneska jsem odehrál svůj nejlepší zápas v sezoně, vybojoval jsem, zamotal jsem, ztratil jsem, nahrál jsem.. Moje přednosti jsou technika, rychlost, důraz, bojovnost.. Po tréninku jak kdy, když je lehký trénink, tak doma posiluju, když je těžký, tak spíš odpočívám.

Máš nějaký předzápasový rituál, na který nedáš dopustit?

Při nástupu na hřiště vždy vstupuju pravou nohou.

Minidotazník

Jméno: Tomáš Sodomka

Post: útočník / Zbrojovka Brno

Datum narození: 18.2.1995

Oblíbený klub: Real Madrid

Oblíbený hráč: Cristiano Ronaldo

Oblíbená barva: bílá

Oblíbené jídlo: grilovaná panenka s hranolkami

Oblíbený nápoj: voda

Oblíbená značka sportovního náčiní: Nike