new_logo_cmfsOd příští sezóny 2011/2012 bude zcela nové složení dorosteneckých soutěží.

 

 

1.Nad úrovní krajů zavedení soutěží týmů mladších dorostů Sportovních Center Mládeže ČMFS s uzavřenou strukturou od sezony 2011/12.

2.Všechny celky budou rozděleny do 3 skupin s maximálním počtem týmů 16, (2 skupiny České Ligy MD a 1 skupina Moravskoslezské Ligy MD).

3.Soutěže mladších dorostů U16 a U17 se budou hrát systémem dvou utkání a ve všech soutěžích SCM stejně.

4.Ruší se divizní soutěže MD a týmy co je hrály, se přesouvají do krajských soutěží, pokud nezískají statut SCM.

5.Struktura soutěží se mění oproti minulosti takto:

1. Počet týmů v jednotlivých ligách bude záviset na počtu klubů, splnivších licenční kritéria.

2. Dosavadní soutěže řízené Řídícími Komisemi ČMFS (Čechy, Morava) se zruší k 30.06.2011 a budou nahrazeny novou strukturou soutěží SCM ČMFS.

3.Pro soutěžní ročník 2011/2012 budou mít možnost se přihlásit do certifikačního řízení, k získání statutu SCM, kluby krajských soutěží a výše.

4.SCM získávají smlouvu s ČMFS na základě splnění požadovaných kritérií na dva roky.

5.Pokud je počet účastníků v jednotlivých skupinách na základě stanovených kritérií nižší, může se do požadovaného počtu doplnit o týmy nemající statut SCM, ale splňující podmínky soutěže, které stanoví příslušný řídící orgán.

6.Pokud je počet týmu v soutěžích nižší než 16, lze od sezony 2011 – 2012 každoročně doplnit SCM soutěž mladších dorostů o týmy, které splní Pravidla SCM a vyhrají krajskou soutěž mladšího dorostu.

7.Pokud je 16 týmů v soutěžích, a zároveň pro nesplnění kritérií SCM bude klub vyřazen, řeší se prostupnost z krajských soutěží, v daném soutěžním ročníku formou baráže (zvlášť Čechy, Morava).

zdroj: fcspartabrno95.estranky.cz

verze fotbal.cz k přečtení zde